Queensland
Door: Wim en Anneke
Blijf op de hoogte en volg Wim en Anneke
14 Mei 2013 | Australië, Cairns
We hebben een aftsand afgelegd van zeg maar Amsterdam tot midden Spanje en daarmee een klein deel van 1 provincie (Queensland) gezien. Alleen al in Queensland zijn tientallen nationale parken en we konder er natuurlijk maar een paar bezoeken. De natuur is indrukwekkend met gevaarlijke reptielen (krokodillen, de meest giftige slangen ter wereld) maar ook de bekende knuffelzoogdieren (kangeroes, koalas, wombats). In het Eungella nationaal park gingen we op zoek naar een van de meest merkwaardige dieren, het vogelbekdier. In de stromende regen (het heet niet voor niets regenwoud!) en lastig gevallen door bloedzuigers hebben we ze uiteindelijk goed in beeld gekregen. We hadden een hut in het nationaal park met op de veranda van de eetzaal s'avonds bezoek van enkele possums en een python (zie foto's). Tegen zonsondergang zie je duizenden vleermuizen en krijsende kakatoes en papagaaien die hun overnachtingsplek uitzoeken.
Als je dan als snorkelliefhebber in Cairns bent aangekomen, mag een uitstapje naar het beroemde Great Barrier Reef niet ontbreken. Na anderhalf uur varen in winderig weer op een catamaran, kwamen we bij een overdekt vlot van zo'n 50 meter aan en maakten er een duik en een snorkelsafari.
Omdat er in dit seizoen nog stingerkwallen zijn, hesen we ons in een anti stinger kostuum; een soort spijdermanpakje zonder web er op.
Door de wind was het zicht onder water niet optimaal maar de rotsen en koralen waren mooi grillig en grottig. Ik hoorde pas in het bootje dat we door 2 grotjes zouden gaan. Dat vond ik wel spannend. We zagen murenen, een stekelrog en 3 schildpadden.
Tijdens het snorkelen deinden we meters op en neer.
Gister zijn we naar het oudste oerbos van de wereld gereden nog verder naar het noorden; tot aan Cape Tribulation... daar waar de golfjes van de Pacific tegen de jungle klotsen met daarboven turquoise en honinggele vlinders, maar waar Captain Cook met zijn schip tegen de rotsen liep (vandaar de naam Tribulation).
Ik had het nog willen hebben over de fantastische gratis voorzieningen hier zoals grote zwembaden midden in sommige steden en overal schone gratis toiletten met papier enz. maar er is geen tijd meer op de wifi voucher. De foto's komen later. straks vliegen we naar het droge hart van Australie met de grote rode Uluru rots. Daar wacht auto nr 4 ... een campeerbusje.
14 Mei 2013 - 13:57
Truus Van Der Heijden:
Hallo geluksvogels,
Wat een prachtige reis maken jullie, leuk, dat je dat met ons deelt, met foto's. Kan Wim al overweg met een boemerang, of ben jij daar handiger in.
Van mijn kleinzoon, die ook in Queensland is geweest, had ik al wat over de enorme afstanden daar gehoord.
Nog heel veel plezier.
Groeten Truus. -
14 Mei 2013 - 20:40
Cora En Kees:
Lieve Anneke en Wim,
Ziet er allemaal weer heel spannend uit met pyhons en possums in je hut. Dan is het hier toch wel een hele saaie boel, waar het zelfs nog te koud is voor de muggen om ons lastig te vallen. Ook het snorkelen is hier nog niks, er ligt nog net geen ijs, maar het scheelt niet alles. Het is tenslotte de tijd van de ijsheiligen. Geniet nog maar volop daar want voor je het weet is het voorbij. Intussen genieten we van jullie verhalen en foto's.
Maak er nog een mooie tijd van van de komende maand!
Liefs, C & K -
18 Mei 2013 - 16:23
Henk En Anneke A'dam:
Wat heerlijk al die afwisselende en soms spannende belevenissen. Jullie boffen maar.
Het is jullie gegund!
Liefs Anneke & Henk -
20 Mei 2013 - 23:01
Ans En Rien:
We kregen vandaag nog een mailtje met een bijlage van het Great Barrier Reef. Dat ziet er adembenemend uit. Lijkt ons een hele belevenis om daar tussen die prachtige vissen en koraal te duiken.
In Nederland is het alleen fijn om onder de warme "dekens" te kruipen. Het is momenteel koud en nat, maar dat geldt niet alleen voor Nederland. Ook in Nice en Bordeaux is het maar een graad of 16 / 17. We rekenen op beter weer, want over een kleine week vertrekken we naar La Douce France. We blijven jullie belevenissen ook daar op de voet volgen.
groetjes,
Ans en Rien -
24 Mei 2013 - 12:24
Ellen:
Dag lieve Anneke en Wim, kon even niet reageren op een paar van jullie verslagen, want Mart en ik zijn een paar weken in Canada geweest, waar we rondtrokken met een camper. Zo vaak geen of zwakke internetverbinding.
Wat een leuk verslag uit Australie. Kreeg vooral weer nostalgische herinneringen over Cairns. Maakte daar een-toen de KLM nog op Australie vloog-ook een boottocht naar het Great Barrier Reef. We kregen aan boord allemaal heerlijk eten en drinken, maar er zou ook gesnorkeld worden. Nou ben ik niet zo`n enthousiaste snorkelaarster als ik weet dat er allerlei enge dieren in het water zwemmen en die kekke pakjes waren er toen nog niet (inder in ieder geval niet op onze boot).
Maar goed, iedereen ging snorkelen.....dus ik ook. Het was prachtig; wist niet wat ik zag, zo`n mooi koraal en mooie vissen. Tot er pal onder mij een grote rog, met zo`n lange staart voorbij zwom. En verderop nog twee. Kan me niet meer herinneren hoe snel ik me weer aan boord hees.
Wij kwamen in Canada een Nederlandse vrouw tegen, die vertelde dat ze best vaak hoorde dat mensen niet door Canada durven trekken, omdat er relatief veel beren in het wild leven, maar dat die mensen dan wel naar Australie gaan, terwijl daar veel gifige en gevaarlijke dieren voorkomen. Toen moest ik wel even aan jullie denken.
Wij moesten na een paar weken weer terug, terwijl we het zo naar onze zin hadden; terug naar koud en bewolkt Landsmeer. En jullie trekken van land naar land en blijven heel lang weg. Wat een droomreis.
Geniet er nog van met volle teugen en misschien als jullie terug komen is het eindelijk mooi weer. Heel veel groetjes, Ellen -
27 Mei 2013 - 08:30
Marlene :
Hoi Wim en Anneke!
Wat een heerlijk reis maken jullie! Ik geniet elke keer naar jullie verhalen en fotos, wat heerlijk en super leuk in al die landen! Geniet ervan nog!
Veel groetjes, Marlene (je buurvrouw in het orkest :))